Implantologija

Vaši zubi nisu neophodni samo u funkciji žvakanja i kvalitetne ishrane. Njihova nezamenljiva uloga je u estetskom izgledu i harmoniji vašeg lica i osmeha. Na žalost veliki broj zuba izgubi se previše rano, čime nastaju estetski i funkcionalni poremećaji u ustima.

Defekti koji tako nastaju, naročito u predelu prednjih zuba, bitno utiču na izgled, raspoloženje i ne retko dovode do uznemirenja, povlačenja u sebe i smanjenja socijalnih kontakata. Iz tih razloga izgubljene zube treba što pre nadoknaditi.

Izbeći ove probleme zahtev je moderne stomatologije. To se može učiniti ugradnjom dentalnih implantata koji predstavljaju zamenu za prirodne zube.

Implanti su najefikasnija i biološki potpuno opravdana zamena za prirodne zube.

Oni se mogu koristiti u cilju nadoknade jednog nepostojećeg zuba, više nepostojećih zuba ili kod potpuno bezubih pacijenata, radi izbegavanja nošenja totalnih proteza.

Procedura ugradnje implantata je veoma jednostavna. Posle ugradnje potreban je period mirovanja za koje vreme implant oseointegrise (zarasta) u okolnoj kosti.

Posle perioda zarastanja pristupa se izradi fiksnog protetskog rada koji treba da obezbedi potpunu estetsku i funkcionalnu rehabilitaciju zubnog niza.

Mini implanti

Mini implantati (ispada vam proteza, ne možete da nosite gornju totalnu jer vam smeta nepčani svod). Intervencija je kratka u lokalnoj anesteziji i iz ordinacije pacijent izlazi sa fiksiranom protezom u usnoj duplji.

implantologija
implantologija